Jadłospis od 22-11 do 26-11-2021 r.

Opublikowano: 2021-11-20 21:12

 

Poniedziałek – 22-11-2021

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (1,2,3,) ,
Gulasz wieprzowy z warzywami ( 2 ),
Kasza wiejska na sypko (1)
Sok tłoczony jabłkowy

Wtorek – 23-11-2021
Rosolnik z kaszą manną, serem i koperkiem (3)
Kotlet pożarski (2,4 )
Ziemniaki ćwiartki pieczone
Marchewka z groszkiem zasmażana
Koktajl mleczno-owocowy

 

Środa – 24-12-2021
Zupa owocowa z makaronem
Pulpety drobiowo-wieprzowe gotowane (2,4)
Sałatka z buraczków z jabłkiem
Ziemniaki z zieleninką (1)
Sok ‘Kubuś” 100%

 

Czwartek - 25-11-2021
Barszcz biały z mięsem i jajkiem (1,2,3,4)
Burgery rybne z warzywami ( 2,4,5)
Surówka z białej kapusty „Szefa Kuchni”
Ziemniaki z pietruszką (1)
Kompot owocowy (15)

 

Piątek – 26-11-2021
Zupa ogórkowa (1,2,3)
Pierogi z jabłkiem i śmietaną
Galaretka owocowa
Mus jabłkowo- brzoskwiniowy

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT

Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679​

 

Alergeny
(1) Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
(2) Gluten
(3) Seler i produkty pochodne;
(4) Jaja i produkty pochodne
(5) Ryby i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Skorupiaki i produkty pochodne
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
(9) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
(10) Gorczyca i produkty pochodne;
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne;
(12) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
(13) Łubin i produkty pochodne
(14) Mięczaki i produkty pochodne
(15) Miód