Jadłospis od 19-05 do 23-05-2025 r.

 

Poniedziałek – 19-05-2025
Kapuśniak (III)(11)
Makaron z twarogiem (7)
Mus owocowy
Sok tłoczony

 

Wtorek – 20-05-2025
Klops wieprzowy z ziołami (5,9)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Surówka z marchwi
Koktajl jogurtowo – owocowy (7)

 

Środa – 21-05-2025
Zupa brokułowa z ziemniakami (III)
Filet z kurczaka w sosie słodko kwaśnym (9)
Ryż na sypko (7)
Sok owocowy

Czwartek - 22-05-2025
Krupnik jaglany (II) (11)
Krokiety z szynką i serem z sosem czosnkowym (7)
Galaretka do picia

Piątek – 23-05-2025
Zupa owocowa z makaronem (9)
Filet rybny panierowany (5,8,9)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Surówka z kiszonej kapusty
Lemoniada


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki

 

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )


( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki