Jadłospis od 10-03 do 14-03-2025 r.

 

Poniedziałek – 10-03-2025
Klops wieprzowy z ziołami (5,9)
Kapusta czerwona zasmażana (9)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Sok tłoczony

 

Wtorek – 11-03-2025
Krupnik ryżowy ( II) (11)
Udziec z kurczaka w sosie własnym (9)
Kalafior & brokuł z masełkiem (7)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Koktajl brzoskwiniowy (7)

 

Środa – 12-03-2025
Parzybroda ( III) (11)
Gulasz meksykański (9)
Kasza bulgur na sypko
Lemoniada
Baton zdrowa porcja

 

Czwartek - 13-03-2025
Zupa ogórkowa (III) (7,9,11)
Leniwe pierogi (5,7,9)
Galaretka do picia
Owoc

 

Piątek –14-03-2025
Marchwianka z zacierką (IV) ( 5,7,9)
Filet rybny w sosie cytrynowym (5,7,9)
Mix warzyw z masełkiem (7)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Sok owocowy


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki

 

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )


( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki