Jadłospis od 28-04 do 30-04-2025 r.

 

Poniedziałek – 28-04-2025

Żurek z ziemniakami (I) (7,9,11)
Zapiekanka z szynką, warzywami (4,5,7,12)
Sok owocowy
Mus owocowo - warzywny

Wtorek – 29-04-2025

Filet z kurczaka panierowany (5,9)
Marchewka MINI z masełkiem (7)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Koktajl jogurtowo- owocowy (7)

 

Środa – 30-04-2025

Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem (III) (5,7,9,11)
Klopsiki wieprzowo- drobiowe w sosie śmietanowym (5,7,9)
Sałatka z buraczków
Ziemniaki z pietruszką (7)
Sok 0,2ml owocowy


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki

 

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )


( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki