Jadłospis od 07.09.20 r. do 11.09.2020 r.

 

Poniedziałek – 07.09.2020 r.

Rosół królewski z gwiazdeczkami, mięsem drobiowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski, kapusta czerwona zasmażana z jabłkiem i rodzynkami, ziemniaki natką pietruszki, sok owocowy tłoczony,
mus owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja

Wtorek – 08.09.2020 r.

Zupa ziemniaczana z mięsem wieprzowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz z mieszanką warzyw, kasza bulgur na sypko, sok pomarańczowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten.

Środa – 09.09.2020 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, owoc, woda z miętą, miodem i cytryną.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, miód.

Czwartek – 10.09.2020 r.

Zupa z fasolki szparagowej z koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, leczo z mięsem z indyka, bułka grahamka, sok 100% - 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Piątek – 11.09.2020 r.

Barszcz czerwony z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet rybny panierowany, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, sok owocowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.