Jadłospis od 14.09.20 r. do 18.09.2020 r.

 

Poniedziałek – 14.09.2020 r.

Zupa jarzynowa po chłopsku z mięsem, wędliną i koperkiem na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, serek homogenizowany, sok tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja

Wtorek – 15.09.2020 r.

Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka pieczony, surówka z marchwi i jabłek z żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten.

Środa – 16.09.2020 r.

Zupa brokułowa z zacierką, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, pulpety drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, sałatka z buraczków, ziemniaki z natką pietruszki, sok „Kubuś” 300 ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Czwartek – 17.09.2020 r.

Zupa krem z dyni z koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, kotlet mielony rybny, surówka z kapusty białej z sosem chrzanowym, ziemniaki z natką pietruszki, kompot śliwkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód, ryba.

Piątek – 18.09.2020 r.

Kapuśniak z kapusty włoskiej z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, naleśniki z serem twarogowym i malinami, sok wieloowocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.