Jadłospis od 18-11 do 22-11-2024 r.

 

Poniedziałek – 18-11-2024
Zupa jarzynowa (III) (7,9,11)
Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Ryż na sypko (7)
Sok jabłkowy

 

Wtorek – 19-11-2024
Zupa szczawiowa z jajkiem i zacierką (IV) (5,7,9,11)
Nuggetsy szkolne (5,7,9,10)
Ziemniaki zapiekane
Marchew z groszkiem (7,9)
Koktajl jogurtowo-owocowy (7)

 

Środa – 20-11-2024
Stek z drobiu z pieczarkami w sosie śmietanowym (5,7,9)
Ziemniaki z zieleninką (7)
Buraczki doprawione
Kompot owocowy

 

Czwartek - 21-11-2024
Zupa ogórkowa (III) (7,9,11)
Naleśniki z serem i owocami (7,9)
Lemoniada miodem miętą i pomarańczą

 

Piątek –22-11-2024
Zupa pomidorowa (III) (7,9,11)
Filet rybny soute w sosie cytrynowym (5,7,8,9)
Warzywa blanszowane (7,9)
Ziemniaki z zieleninką (7)
Galaretka owocowa do picia


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki

 


OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )


( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki