Jadłospis od 19-05 do 23-05-2025 r.
Poniedziałek – 19-05-2025
Kapuśniak (III)(11)
Makaron z twarogiem (7)
Mus owocowy
Sok tłoczony
Wtorek – 20-05-2025
Klops wieprzowy z ziołami (5,9)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Surówka z marchwi
Koktajl jogurtowo – owocowy (7)
Środa – 21-05-2025
Zupa brokułowa z ziemniakami (III)
Filet z kurczaka w sosie słodko kwaśnym (9)
Ryż na sypko (7)
Sok owocowy
Czwartek - 22-05-2025
Krupnik jaglany (II) (11)
Krokiety z szynką i serem z sosem czosnkowym (7)
Galaretka do picia
Piątek – 23-05-2025
Zupa owocowa z makaronem (9)
Filet rybny panierowany (5,8,9)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Surówka z kiszonej kapusty
Lemoniada
Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.
Życzymy smacznego !!!
INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl
Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.
OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA
(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki
OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )
( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki