Jadłospis od 23-06 do 25-06-2025 r.
Poniedziałek – 23-06-2025
Kapuśniak z kapusty kiszonej (III)(11)
Filet z kurczaka w sosie słodko kwaśnym (5,9)
Ryż na sypko
Kompot
Wtorek – 24-06-2025
Klops wieprzowy z ziołami (5,9)
Ziemniaki z zieleninką (7)
Sałatka z buraczków
Koktajl mleczno-owocowy (7)
Środa – 25-06-2025
Klopsiki wieprzowo-drobiowe w sosie paprykowo-pomidorowym
(5,9)
Ziemniaki z zieleninką (7)
Fasolka szparagowa z masełkiem (7)
Sok owocowy
Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.
Życzymy smacznego !!!
INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl
Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.
OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA
(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki
OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )
( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki