Jadłospis od 27-10 do 31-10-2025 r.

 

Poniedziałek – 27-10-2025
Zupa fasolowa (III) (7,9,11)
Zapiekanka z szynką i warzywami ( 4,6,9)
Kompot owocowy
Mus owocowy

 

Wtorek – 28-10-2025
Udziec z kurczaka pieczony
Surówka z marchewki i jabłka (7,9)
Ziemniaki pieczone
Koktajl owocowo- jogurtowy (1)

 

Środa – 29-10-2025
Zupa krem z dyni (IV) (7,9,11)
Kotlet mielony wieprzowy (5,7)
Mizeria z koperkiem (7)
Ziemniaki z zieleniną (7)
Sok owocowy

 

Czwartek - 30-10-2025
Zupa jarzynowa (III) (7,9,11)
Pierogi z serem
Galaretka do picia
Owoc

 

Piątek – 31-10-2025
Zupa pomidorowa z makaronem (III) (7,9,11)
Filet rybny z serem zapiekany ( 5,8,9),
Ziemniaki z zieleniną (7)
Sałatka z ogórka kiszonego, papryki i cebulki
Kompot owocowy


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki

 

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )


( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).